Masa rotunda „Provocari si prioritati in lupta antidiscriminare” - Sibiu, 18 martie 2015

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii implementeaza, in perioada 2014-2016, proiectul predefinit cu finantare externa nerambursabila intitulat „Imbunatatirea masurilor antidiscriminare la nivel national prin participarea larga a specialistilor si a societatii civile”, finantat in cadrul Mecanismului financiar SEE 2009-2014, Domeniul RO 10 – Copii si tineri la risc si initiative locale si regionale destinate reducerii inegalitatilor nationale si promovarii incluziunii sociale, avand ca principal partener Consiliul Europei, prin Directia de Cetatenie Democratica si Participare a Consiliului Europei.

Obiectivele proiectului sunt cresterea nivelul de constientizare cu privire la noile provocari in dinamica fenomenului discriminarii in societatea romaneasca, atat la nivel national, cat si la nivel local, precum si elaborarea strategiei nationale de prevenire si combatere a discriminarii in perioada 2014-2020 printr-o larga participare a tuturor actorilor semnificativi si pe baza standardelor relevante.

O componenta importanta a procesului de consultare in elaborarea Strategiei este implicarea autoritatilor locale, a organizatiilor non-guvernamentale si a asociatiilor profesionale la nivel local, ca parte a efortului de a elabora un set de politici publice vizand mai ales comunitatile de la acest nivel.

In acest sens, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii organizeaza mese rotunde la nivel regional cu reprezentanti ai autoritatilor locale, in scopul identificarii problemelor actuale si a celor mai bune solutii de tratare a acestora pentru includerea in noul document strategic.

Cel de al treilea eveniment de acest tip se va desfasura in data de 18 martie 2015, in localitatea Timisoara, la Hotel Ibis, Calea Dumbrăvii nr. 2-4.