Grup de lucru - Demnitate

Imbunatatirea masurilor anti-discriminare la nivel national
prin larga participare a specialistilor si a societatii civile

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii implementeaza, in perioada 2014-2016, proiectul predefinit cu finantare externa nerambursabila intitulat „Imbunatatirea masurilor antidiscriminare la nivel national prin participarea larga a specialistilor si a societatii civile”.

Proiectul este finantat in cadrul Mecanismului financiar SEE 2009-2014, Domeniul RO 10 – Copii si tineri la risc si initiative locale si regionale destinate reducerii inegalitatilor nationale si promovarii incluziunii sociale, având ca principal partener Consiliul Europei, prin Directia de Cetatenie Democratica si Participare.

Unul dintre obiectivele proiectului este de elaborare a Strategiei nationale de prevenire si combatere a discriminarii 2015-2020, in urma consultarilor cu societatea civila si a principalilor actori institutionali interesati.

In acest context, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii organizeaza un grup de lucru tematic care va aborda prioritatile strategice in ceea ce priveste dreptul la demnitate.

In cadrul acestor discutii se va analiza situatia actuala in ceea ce priveste respectarea dreptului la demnitate, inclusiv stabilirea echilibrului dintre exercitarea libertatii de exprimare, dreptul la demnitate si dreptul de a nu fi discriminat, precum si tipurile de actiuni si interventii necesare in urmatorii cinci ani pentru prevenirea si combaterea discriminarii.

Vor fi avute in vedere masuri specifice privind consolidarea cadrului legislativ si institutional, metode de colectare de date segregate si anonimizate, formarea specifica a personalului din domeniu, promovarea principiului egalitatii si al nediscriminarii.

Informatii suplimentare referitoare la proiectul „Imbunatatirea masurilor antidiscriminare la nivel national prin participarea larga a specialistilor si a societatii civile” puteti solicita la adresa de email predefinitcncd@gmail.com.